Acht december, veel later dan gepland, werd er gestart met het opgaand metselwerk van de verdieping (+0.5).


Aangezien er maar twee kleine binnenmuren en twee zijdes van de buitenmuren (rest is quasi allemaal glas) opgetrokken moesten worden stond de volledige snelbouw er reeds enkele dagen later.

Betonbalk & dakplaat

Zo eenvoudig het metselwerk boven was zo complex / tijdrovend was hetgene dat volgde; een betonbalk van maar liefst 1,1m hoog 25,5m lang en 14 cm breed. Na het plaatsen en op hoogte stellen van de ondersteuningen werd de bekisting geplaatst. Zo kon het eerste deel van de balk (het stuk tot aan de dakplaat) nog net voor de Kerstvakantie gegoten worden.

Voor ons bracht het nieuwe jaar geen welfsels of predals maar een ter plaatste gegoten dak. Aangzien we in onze woonkamer de beton zichtbaar willen laten dient er aan de bekisting extra aandacht geschonken te worden. Er wordt eerst een laag triplex gelegd gevolg door betonplex waarvan de naden mooi in het verlengde van elkaar liggen. Zo hopen we een mooi maar rustig patroon te krijgen aan de onderzijde.

Wat later konden de wapeningsnetten erop en werd de 25cm dikke dakplaat en het tweede deel van de betonbalk gegoten.

We zouden echter nog een maand geduld moeten hebben eer alles ontkist mocht worden en het resultaat zichtbaar werd…