953 dagen nadat we de grond voor het eerst op Immoweb zagen kunnen we de dagen tot start der werken eindelijk op 10 vingers aftellen!

Uitzetten van de woning

Aangezien het onkruid op de grond wel heel erg hoog (ca. 1 meter) stond besloten we dit eind juli te lijf te gaan met de bosmaaier. We waren dan ook aangenaam verbaasd dat de boer van het achterliggende perceel met de traktor niet enkel over zijn weide gemaaid had, maar ons stuk ook had meegenomen! Toch enkele uren werk bespaard. Nu kan de aannemer de woning begin volgende week eenvoudig komen uitpalen.

Digitale meter

Om onder meer de werfkraan en bronbemaling van stroom te voorzien kwam Fluvius gisteren de electriciteit (3 x 400V+N, 32A) aansluiten. Aangezien de woning op meer dan 25 meter achter de rooilijn komt te staan moet de teller in een voetpadkast aan straat geplaatst worden. Het graven van de vereiste put (1 x 1 x 1 m) was sneller gezegd dan gedaan, de vele stenen in de grond maakten het er alvast niet makkelijker op.

Hopelijk kunnen we met deze digitale meter in combinatie met zonnepanelen nog steeds 15 jaar gebruik maken van een terugdraaiende teller. #fingerscrossed