Nadat ik eerder schreef dat we voor gevelsteen nog twijfelen tussen de Milosa Kogelbloem en de Marono Bruin Extra E1 viel ons oog op de GeoStylistix van MBI. In tegenstelling tot de meest gangbare modellen is dit geen baksteen van gebakken klei maar een betonnen gevelsteen met een voor ons erg interessante maatvoering. De lengte van circa 60cm bij 4cm hoogte laat toe om de nadruk te leggen op onze lange gevel van geringe hoogte.

Zoals te zien op bovenstaande schets bestaat de gevel aan de straatkant uit 3 delen waar het middelste deel als het ware gevangen zit tussen de boven- & onderkant welke van gelijke hoogte zijn. Om deze drieledigheid extra in de verf te zetten kiezen we voor de middelste band een GeoStylistix steen in een andere kleur dan deze onder- en bovenaan.

De drieledigheid trekt zich verder door aan de andere kanten van de woning. Beide zijgevels hebben zowel steen als ramen in het middelste deel, aan de achterzijde opteren we echter voor een gevelbrede glaspartij.
De voordeur is de vreemde eend in de bijt. Deze snijdt als enige de horizontale lijnen in de gevel en doet de nietsvermoedende bezoeker zich misschien afvragen hoe het huis binnen ingedeeld is.

Dat de GeoStylistix van MBI onze gevel vorm zal geven staat ondertussen vast. Nu moeten we de kleuren nog kiezen!

Update 08-09-2019: Om een rustiger gevelbeeld te verkrijgen hebben we uiteindelijk toch gekozen om alles in een kleur uit te voeren: Shaded Grey.